Om Finanskompetencepuljen

I finanssektoren er medarbejdere og virksomheder meget omstillingsparate og interesserede i udvikling. Medarbejderne tilegner sig løbende nye kompetencer, og virksomhederne investerer gerne i kompetenceudviklingen.

Det er rigtigt positivt.

Løbende kompetenceudvikling af medarbejdere er nemlig ikke omkostning, men en afgørende investering i den enkelte medarbejder, i virksomhederne og i finanssektoren som helhed. 

Faktisk er relevant kompetenceudvikling endnu mere afgørende i dag, end det var i går.

I disse år ændrer nye teknologiske muligheder nemlig arbejdets karakter i sektoren. Det betyder nye og anderledes kompetencekrav til de finansansatte.

Netop derfor er det Finanskompetencepuljens fornemmeste opgave at støtte medarbejdere og virksomheder i udviklingen af kompetencer. Sådan har det været siden 2014, hvor Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i fællesskab etablerede puljen som led i overenskomstforhandlingerne, OK14.

I dag yder puljen støtte til en lang række kurser og en bred vifte af virksomhedsprojekter i sektoren.

Her på siden kan du læse mere om, hvilke kurser og virksomhedsprojekter Finanskompetencepuljen støtter, og hvordan du kan søge puljen både som medarbejder og som virksomhed.