Senkarriere

Få det bedste ud af din senkarriere

Det er aldrig for sent at udvikle sig.

Et uddannelsesforløb kan være dét, der gør forskellen i dit arbejdsliv og det, der giver dig øget motivation og sikrer, at du forbliver en attraktiv medarbejder. Også selvom du hører til gruppen af erfarne medarbejdere. 

Men mange oplever – uanset om de er erfarne eller ej – at de har svært ved at pege på, hvilken retning de skal udvikle og efteruddanne sig i. Og mange oplever en frygt for at komme tilbage på skolebænken igen. For kan jeg nu finde ud af det? Og hvad nu med opgaveskrivning og eksamenen? 

Derfor har vi samlet gode tips til valg af din uddannelse og hvordan du kan overkomme dine bekymringer for kompetenceudvikling. Til inspiration for dig, har vi samlet nogle gode historier fra erfarne medarbejdere, der har stået i samme situation, som du er i nu. Alt sammen kan du finde nederst på denne side.

Hør chefkonsulent Jens Nyeland Handberg, fra IBA Erhvervsakademi Kolding, fortælle om, hvordan du i din senkarriere kan overkomme typiske bekymringer for kompetenceudvikling før, under og efter uddannelse. 

Før uddannelse

I denne video får du information om, hvordan efter- og videreuddannelsessystemet passer til erfarne medarbejdere, som dig. Og hvordan du kan bruge dine erfaringer fra arbejdslivet aktivt i din efteruddannelse - og blive belønnet for det. 

Under uddannelse

I denne video fortæller Jens Nyeland Handberg bl.a. om, hvordan det er at studere og gå til eksamen, som aldrig går som slemt som man frygter. Erfarne medarbejdere klarer sig oftest rigtig godt til eksamen. 

Efter uddannelse

Denne video giver en indsigt i, hvad der sker, efter du har taget en uddannelse. Du har nu fået papir på dine kompetencer, dit CV vægter tungere, og du er blevet en bedre sparringspartner for kollegaer. Og du har bevist overfor dig selv, at du godt kan tage efteruddannelse - og måske fået mod på mere.

 

 

"Jeg er altid helt høj, når jeg kommer hjem fra et kursus"

Kirsten Savnik har gennem hele sin karriere styrket sine faglige kompetencer med efteruddannelse og gør det fortsat som senior

Læs mere

"Man bliver aldrig færdig med at lære og udvikle sig"

Hvis du har forbehold for at efteruddanne dig, så tag en snak med kolleger, som allerede har været afsted, råder hun.

Læs mere

Gode tips til din udvikling og dit uddannelsesvalg

Karriereudvikling er aldrig for sent. Grib muligheden for også præge og udvikle i den sene del af arbejdslivet.

Læs mere

Sådan ansøger du

Her gives en guide til, hvordan du ansøger et kursus i Finanskompetencepuljen.

Læs mere

Kursusanbefaler

Få konkrete anbefalinger til kurser, som kan være relevante for dig og din arbejdsfunktion.

Læs mere