Tilmelding

Introduktion til it-sikkerhed

Kursusudbyder

IT-Universitetet

Lokation

 • Copenhagen

Beskrivelse

I dette kursus giver vi en introduktion til it-sikkerhed i praksis. Kurset er rettet mod deltagere uden særlige it-kundskaber. Kurset har to mål: (1) at afmystificere it-sikkerhed; og (2) at give praktisk råd og vejledning til at begå sig både privat og professionelt i en verden, hvor man ikke nødvendigvis kan stole på computere, brugere og arbejdsgange. Kurset består af følgende fem emner:

Overblik over it-sikkerhed i Danmark
Vi lærer her, hvad man prøver at opnå med “it-sikkerhed”. Vi belyser emnet ved en gennemgang af principperne for it-sikkerhed, illustrereret ved større hændelser i ind- og udland igennem de sidste fem år. Vi gennemgår kort, hvad de relevante organisationer og deres ansvarsområder indenfor it-sikkerhed er i Danmark (fx hvad gør DK-CERT, Politiet, FET, osv.)

Tekniske angrebpunkter
Vi lærer principperne for, hvordan en hacker bringer en computer under sin kontrol: Hvordan går det til, at en person med en bærbar computer på den anden side af kloden pludselig kan bestemme over min computer? Hvad kan man gøre for at forhindre sådan et angreb? Hvordan kan man opdage det?

Organisatoriske angrebspunkter
It-sikkerhed drejer sig ligeså meget om de mennesker, der bruger systemer som systemerne selv. Hvis en hacker ikke kan komme ind med tekniske midler, kan han i stedet for søge at snyde sig vej ind, fx ved simpelthen at ringe til it-afdelingen og påstå, at han er en legitim bruger, der har glemt sit kodeord og er nødt til at få et nyt oplyst over telefonen. Vi gennemgår her eksempler på sådan “social engineering”, samt hvordan man som organisation garderer sig imod samme.

Hemmeligholdelse
En central del af it-sikkerhed er hemmeligholdelse: Hvordan sikrer man sig, at hemmelig data forbliver hemmelig, selv hvis nogen glemmer en bærbar computer i et tog? Det centrale værktøj er her kryptering. Vi lærer her principperne om at anvende moderne kryptografiske værktøjer i praksis, samt - måske lige så vigtigt - hvordan man ikke må anvende dem.

Risikovurdering
Med vores nyvundne forståelse for trusselsbillede, tekniske og organisatoriske angrebspunkter, samt værktøjer til hemmeligholdelse er vi i stand til at tage stilling til, hvad en organisation bør beskytte, samt hvordan den beskytter det. Vi lærer her, hvordan man samler sådanne overvejelser i en risikovurdering.

”Hvis der er registreret en tilmeldingsfrist på denne side, er kurset i udbud i det pågældende forårs – og efterårssemester hos IT Universitetet. Du kan derfor ansøge om optagelse på kurset. Ønsker du at ansøge kurset uden en tilmeldingsfrist, gør vi opmærksom på, at der kan være tilfælde, hvor kurset ikke udbydes. Din ansøgning er derfor forbeholdt eventuelle studieændringer hos IT Universitetet.”

IT-Universitetet


Det praktiske

Kursusudbyder

IT-Universitetet

Lokation

 • Copenhagen

Kursusudbyder kontaktinformationer

Kontakt studieadministrationen
E-mail: efteruddannelse@itu.dk
Tlf. 72 18 50 50
Åbningstider

ECTS-point:

0

Om ECTS-point
Om ECTS-point ECTS står for European Credit Transfer System. Det er et system, der kan benyttes til meritoverførsel inden for videregående uddannelser i udlandet eller i Danmark.

Undervisningssprog

Dansk

Udbudt til

Efterår

Kursets varighed og datoer

Gå til kursusudbyderens hjemmeside for at læse mere om kursets varighed og datoer. Finanskompetencepuljen kender kun kursets varighed eller datoer, hvis det står her på siden.

IT-Universitetet

Find dit uddannelsesniveau

Finanskompetencepuljen udbyder kurser, der stiller krav til dit uddannelsesniveau og din erfaring.

Er du usikker på, hvilke kurser du kan søge med dit nuværende uddannelsesniveau og din erfaring, kan du herunder indtaste dit nuværende uddannelsesniveau og se om det giver adgang til dette kursus.

Fuldtidsstudier
Ph.d.
Kandidat
Universitestbachelor
Proffesionsbachelor
Erhvervsakademiuddannelse
Erhvervsfaglige uddannelser
Gymnasiale uddannelser
Folkeskole
Voksen- efter og videreuddannelse
Master
Diplom/HD
Akademiuddannelse
Arbejdsmarkeduddannelse

Så let er processen

 1. Undersøg kurset

  Undersøg Finanskompetencepuljens mange muligheder, og find det kursus, du ønsker.

 2. Tal med din leder

  Tag en dialog med din leder. Nogle virksomheder betaler for den tid, du bruger under uddannelse.

 3. Ansøg kursus

  Ansøg kursus via Finanskompetencepuljen. Vi godkender finansiering og kontakter kursusudbyderen.

 4. Vi kontakter dig

  Du bliver kontaktet af kursusudbyderen med svar på, om du er blevet optaget og al praktisk info efterfølgende.

Værd at vide

 • Hvem kan søge

  Alle, der er ansat i en virksomhed omfattet af overenskomst mellem Finansforbundet og FA, kan bruge Finanskompetencepuljen

 • Hvad kan jeg søge?

  Du kan søge blandt alle de kurser, der er omfattet af Finanskompetencepuljen. Det er dog kursusudbyderen, der afgør, om du bliver optaget.

 • Hvad dækker puljen?

  Finanskompetencepuljen dækker omkostninger til selve kurset samt materialer som fx bøger.

 • Hvor ofte kan jeg søge?

  Du kan søge op til tre kurser, men maksimalt 15 ECTS-point. Har du nået dit maximale antal ECTS-point, skal der gå et år, før du kan søge igen.

Hvordan kommer jeg i gang?